You are currently viewing ELE Manufacturing i Edsbyn – ELE:s verkstad fyller två år
ELE fyller år

ELE Manufacturing i Edsbyn – ELE:s verkstad fyller två år

För två år sedan startade ELE sin egen verkstad, ELE Manufacturing i Edsbyn. ELE Manufacturing är ett systerbolag till ELE Engineering och  Kristian Rönnqvist är verkstadschef. 

Hej Kristian, hur startade ELE Manufacturing?
Beatrice Heinås, chef på ELE Engineering i Sundsvall ringde mig i februari 2018. Hon berättade om en idé att ELE ville komplettera sin verksamhet med ett tillverkningsbolag och hon undrade om jag vore intresserad att vara med på den resan. Samtalet resulterade i några möten med ELE:s ägare och utmynnade i att jag och Fredrik Lundberg skrev på för att starta ELE Manufacturing i Edsbyn.

Kristian – Verktadschef på ELE Manufacturing i Edsbyn – Berätta lite om vem du är!
Jag heter Kristian Rönnqvist och är 39 år. Jag är född och uppvuxen i Edsbyn och bor fortfarande kvar. Min familj består av min fru, dotter och våra tre hundar. Fritiden ägnar jag åt att renovera huset tillsammans med min fru och bygger även en stuga. Om tiden finns, kan det även bli en golfrunda. 

Hur har ELE Manufacturings första två år varit?
ELE Manufacturing har utvecklats snabbt och etablerat sig hos ett flertal kunder i närområdet men även nationellt och internationellt. Vi har vuxit tillsammans med ELE Engineering för att gemensamt kunna möta våra kunders behov på ett effektivt sätt.

Berätta mer om ELE Manufacturings kunder? Var finns de? 
Vi har kunder från många olika branscher exempelvis från pappersindustrin, stålindustrin, träindustrin och tillverkningsindustrin. Våra kunder finns runt om i Sverige: Naturligtvis här i Edsbyn men även i bl.a. i Bollnäs, Färila, Bergsjön, Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall, Borlänge och Ludvika. Vi har även internationella kunder med leveranser till Indien, Kina, Schweiz, Ryssland och Brasilien. Vi kan leverera flera olika lösningar såsom lyftutrustning, robotceller, ombyggnationer, transportörer och montagelinjer. Vi säkerställer även CE-märkning och att det vi levererar uppfyller maskindirektivet. 

Vilka typer av uppdrag har ni hittills haft?
Vi har haft otroligt många olika typer av uppdrag och projekt! 
Något av det vi gjort är uppdateringar av maskiner/maskinlinjer för kapacitetsökning och ombyggnad/tillbyggnad för att förbättra säkerheten. Vi har även tillverkat reservdelar och andra maskinkomponenter. Många av våra projekt har också varit  helhetsåtaganden som inkluderar konstruktion, tillverkning, FAT- och SAT-test, installation och igångkörning. Självklart CE-märker vi alla våra leveranser och ELE Engineering hjälper då till med dokumentation och bruksanvisning.